vendredi 7 mai 2010

Ja, nei, det går ikke så mye fremover med denne bloggskrivingen.

Nå er det da blitt mai og mai er bra, for med mai kommer sol, sommer og glede, pluss en mengde fridager (som denne gangen har falt i helgene, så det er ikke mye å dra nytte av der).
Vi i première holder litt pusten: Det er ikke lenge til vi skal ta vår(e) første BAC(er) og jeg tror jeg skriver for alle når jeg forteller at dette er et faktum som knyter seg opp i magen. Vi uheldige på L skal, i tillegg til franskBACen, også ta realfagsBACene, så vi får nå se hvordan dette går...

Ellers var det en utrolig bra vårferie i Biarritz. Vi hadde gleden av å surfe i tre dager, accompagnert av tre utrolig flotte surfegutter... Så uansett om en greide å stå på brettet eller ikke, var nok dette en hyggelig, dog fnistete, opplevelse for oss alle. Biarritz var dessutten en koselig liten by, rik på sommer og turisme, og det skader jo ikke 18 arbeidsslitne ungdommer (om ikke solbrenthet går under "skade" - i så tillfelle skadet det nok hvertfall halvparten av seksjonen).
Resten av vårferien gikk for min del med på å bo hos vertsfamilien fra i fjor, ettersom at restauranten under leiligheten min hadde en form for gasseksplosjon. Skadeomfanget i min leilighet er heldigvis ikke stort, men det franske systemet er jo så unødvendig komplisert, så selv å fikse den minste ting tar gjerne en halv evighet. Jeg står igjen med takknemlighet overfor den flotte vertsfamilien min som lar meg bo hos dem den tiden jeg skulle trenge.
Det var flere av jenetene som dessutten ble utsatt for askeskyen fra Eyjafjallajökull, og tok interrail-turen fra Biarritz til København og videre med båt til Norge. Jeg ble som planlagt hjemme i Frankrike, men må virkelig si at det er et sett med spreke jenter i denne seksjonen. Det finnes visstnok løsninger i krisesituasjoner også.
I skrivende stund nærmer 17. mai og Rouen-opphold seg med framskritt - en tradisjon vi har satt her i Frankrike for å kunne ferie grunnlovsdagen på ordentlig vis med andre norske elever. Rouen-oppholdene er alltid festlige, og i tillegg har vi i år fri torsdag og fredag før helgen 15.-16. mai, hvilket betyr at om vi ønsker, kan vi tilbringe en skikkelig langhelg i denne gamle normandske hovedstad. Med andre ord blir det ikke mye øving til BACen disse dagene, men det får taes opp igjen ved andre anledninger - en skal la nordmannen få lov til å være litt nordmann en gang i blandt (tross alt!).

Det var forøvrig alt jeg hadde å meddele for denne gang. Nyt måneden!


Her er noen bilder fra 17. mai i fjor:

Frankrikerussen 2009

Tradisjonen tro heiser Rouensecondene hvert år opp det norske flagget foran statuen til Pierre Corneille (som dessutten har fått tildelt russelue)

Live, Evelyn og Karoline i sine flotte bunader fra Gausdal, Rogaland og Trøndelag.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire