mercredi 21 octobre 2009

TJENARE

Heisann! Jeg heter Matilde, er 17 år og går L-linja sammen med Isa og Live som allerede har skrevet sine innlegg her. For å gi en liten oppdatering så har vi skiftet fra humanismen til fabler nå i fransk. Det kan jo være gøy, vi skal lage enten lage en tegneserie eller dramatisere en fabel. Blir sikkert superspennende å se resultatet. He he

I dag er det luciaøving med dans og sang. Det er nemlig et hemmelig krav at man må kunne synge, danse og lage kaker hvis man skal til Bayeux. Åneida, dette er ikke bare en vanlig videregående! Dette er tross alt en seksjon så derfor kommer det litt tilleggsting som skal gjøres. Det er ikke et ekte krav at man må kunne disse tingene, men det følger med opplegget. Vi nordmenn vet jo det at Lucia ikke er en spesielt norsk feiring, allikevel drar vi i gang en luciafest hvert år. Vi organiserer den for å gi tilbake noe til alle franskmennene som er så greie og hjelper oss her nede. Festen legges så nærme Lucia som mulig, og da har vi seksjonskoret som synger julesanger og danser norske folkedanser. Dere kan jo forestille dere hvor imponert folk blir. Nå tror sikkert alle innbyggerne i Bayeux at det er dette vi driver med på fritiden vår da, he he. Uansett, alle baker/kjøper en kake og det serveres norsk tradisjonell mat. Til slutt går vi rundt juletreet og nissen kommer på besøk til alle barna(han tar seg en fridag midt i julestresset bare for å besøke oss). Det litt stress å ordne, men man får en utrolig bra kveld. Forresten alle stiller også i bunad, hvis man har så klart.

Så derfor er jeg nødt til å løpe nå, kan ikke gå glipp av øvinga :)

Forresten, besøk gjerne bloggen min http://www.matildemonsen.blogspot.com/ hvis dere skulle ha interesse av det, der står det masse fra mitt år i seconde og mer utfyllende fra i år kanskje.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire